O DRUŠTVU
  ZGODOVINA
  AKTUALNO
  PROGRAM
  PRISPEVKI ČLANOV
  AKTIVNOSTI
  PARTNERJI
   

 


Za ogled PDF dokumentov potrebujete Adobe Reader, ki si ga lahko naložite s klikom na zgornjo ikono.

  Domov  

AKTIVNOSTI DSAP

2017:

 • Izlet članov DSAP na Krko/Gurk, 13. maja 2017Novice, Celovec, Sodja, Izlet na Krko-Gurk, 13.5. 2017 001
  Del oltarja v cerkvi sv. Heme, foto J. Lavrenčič Kripta pod cerkvijo sv. Heme, foto J. Lavrenčič

2010:

 • IZLET V FURLANIJO – JULIJSKO KRAJINO
  V soboto, 16. oktobra 2010 se nas je štirideset članov Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva udeležilo izleta v bližnje zamejstvo v Italijo.
  Državni zbor s Cukjatijem Srečanje predsedstvo
  Več informacij »
 • Objavljamo Poročilo srečanja vseh društev in klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo, ki je potekalo 25. septembra 2010 v Slovenski Matici v Ljubljani.
  Državni zbor s CukjatijemSrečanje predsedstvo
  Ogled poročila »
 • Srečanja vseh društev in klubov prijateljstva med Slovenijo in Avstrijo bo v soboto, 25. septembra ob 10.30 uri v Slovenski matici, Kongresni trg 8 v Ljubljani. Predstavniki Društev/klubov iz Dunaja, Gradca, Celovca, Maribora in Ljubljane bodo poročali o svojem delu, spregovorili bomo pa tudi o skupnih akcijah. V okviru Evropskega dne jezikov bo o tem spregovorila dr. Lucija Čok, predstavnica Društva za uporabno jezikoslovje Slovenije. Po Srečanju bo vse udeležence (ca. 65 članov vseh društev/klubov) v Državnem zboru sprejel g. Marjan Bezjak, predsednik Skupine prijateljstva z Avstrijo v DZ.
  Koordinator Srečanja Lovro Sodja, prof., tajnik DSAP Ljubljana
  Več informacij »
 • Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva vas v sodelovanju z Društvom avstrijsko-slovenskega prijateljstva iz Celovca vljudno vabi na izlet na VRBSKO JEZERO, ki bo v soboto, 19. junija 2010.
  Več informacij »
 • Objavljamo poročilo s Koncerta mešanega pevskega zbora, ki je bil 20. aprila 2010 v Unionski dvorani hotela Union.
  koncert mešanega pevskega zbora koncert mešanega pevskega zbora
  ogled poročila »
 • Vabimo vas na 8. koroške kulturne dneve, ki bodo od 13. do 20. aprila 2010 na Ljubljanskem gradu, v Šentjakobskem gledališču, Mini teatru, Frančiškanski cerkvi, Slovenski matici in v Unionski dvorani Grand hotela Union.
  več informacij »
 • Redni zbor članov Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva, bo v sredo, dne 24. marca 2010 ob 17. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa na Cankarjevi 1.
  več informacij »
 • Bilten Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva.
  Izšel je Bilten Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.
  več informacij »

2009:

 • Poročilo o koncertu deželnega zbora, ki je bil 24. aprila 2009 v Slovenski filharmoniji.
  Koncert deželnega zbora Koncert deželnega zbora Koncert deželnega zbora
  več informacij »
 • Vabimo vas na ogled umetniških stvaritev slikarja Valentina Omana ki bo, v dogovoru z umetnikom, dne 17. oktobra 2009. Odhod bo ob 7. uri izpred hale Tivoli.
  več informacij »
 • Vabimo vas na MEDNARODNO STROKOVNO EKSKURZIJO V POMURJE IN PORABJE, ki ga 10. in 11.10.2009 organizira Slovensko etnološko društvo.
  več informacij »
 • Vabimo vas na IZLET: GRADEC– MARIBOR – LJUBLJANA – BELA KRAJINA (Dolenjska), ki bo v soboto, 12. septembra 2009.
  več informacij »
 • Naše tradicionalno srečanje v Brdih bo v soboto 13.6.2009 z odhodom iz Ljubljane ob 08.00 uri s parkirišča pred halo Tivoli.
  Tokrat bomo obiskali Kulturni center Lojze Bratuž v Gorici ter goriški grad. Nato se bomo podali v Dobrovo, kjer nas bo, kot že tradicionalno sprejel župan, nato bomo imeli kosilo, po njemu pa bo organiziran nakup češenj. Po poti nazaj se bomo ustavili še na Sveti gori, od koder je lep razgled po Goriškem.
  več informacij »
 • PROGRAM AKTIVNOSTI
  V tem letu so planirane še sledeče aktivnosti, ki so bile izpostavljene na občnem zboru. V mesecu juniju tradicionalno srečanje v Goriških brdih. V drugi polovici leta obisk Koroške, ki je bil planiran pretekelo leto vendar zaradi premalega števila prijavljenih odpovedan. V mesecu septembru srečanje partnerskih društev v Prekmurju V drugi polovici meseca je planirana članska ekskurzija v Belo krajino. O točnih datumih in podrobnostih bomo seveda še posebaj obveščali.
 • PROGRAM 7. KOROŠKIH KULTURNIH DNEVOV
  Terminsko smo razporedili letošnje dneve v nekoliko širši čas (od 14. aprila do 25 aprila), kar se nam zdi bolj primerno tako za obiskovalce kot še bolj morda za izvajalce programa.:
  več informacij »
  ogled plakata »
 • Znanstvena razprava o manjšinskem varstvu
  DSAP bo 27. marca 2009 med soorganizatorji zanimive in aktualne znanstvene prireditve na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. V tamkajšnji "zlati dvorani" bomo predstavili lani izdani zbornik z mednarodnega simpozija "Varstvo in uveljavitev pravic narodnih manjšin: Schutz und Durchsetzung der Rechte nationaler Minderheiten".
  več informacij »
 • Redni občni zbor društva DSAP
  Vse člane Društva Slovensko-Avstrijskega Prijateljstva kot tudi vse partnerje in simpatizerje vabimona redni občni zbor Društva DSAP dne 17. marca 2009 ob 18. uri v dvorani Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV v Ljubljani. več informacij »
 • Bilten Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva.
  Izšel je Bilten Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi.
  več informacij »

2008:

 • 10.12.2008: Ob zaključku leta vas vljudno vabimo, da se še enkrat srečamo, in sicer v sredo 10.12.2008 ob 17.00 uri v prostorih družbe Medex, d.d., Linhartova cesta 49a. Prijavite se lahko na elektronski naslov info@dsap.si ali na telefon 041/683-304 oz. 031/372-285 najkasneje do 08.12.2008.
  - VABILO
 • 03.10.2008: Kulturni forum Avstrijskega veleposlaništva v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo, Avstrijskim znanstvenim Institutom in Društvom slovensko-avstrijskega prijateljstva vabi v petek, 3. oktobra 2008, ob 10.00 uri, na posvet Identiteta kot vrednota arhitekturne dediščine.
  - VA¦BILO
 • 02.09.2008: V LJUBLJANI IN KRANJU SO OD 7. DO 12. APRILA 2008 POTEKALI 6. KOROŠKI KULTURNI DNEVI, KI JIH ŽE TRADICIONALNO PRIREJA DRUŠTVO SLOVENSKO-AVSTRIJSKEGA PRIJATELJSTVA IZ LJUBLJANE.
  Poleg ostalih prireditev je v veliki dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani dne 12. aprila potekal KONCERT KOROŠKIH PESMI, katerega sta oblikovala Mešani pevski zbor Podjuna in Kvintet Foltej Hartman, oba iz Pliberka. Poročilo o koncertu je pripravil Lovro Sodja. O ostalih prireditvah bomo še poročali.
  - POROČILO
 • 03.07.2008: Ogled umetniških stvaritev Valentina Omana na Koroškem. Odhod iz Ljubljane (parkirišče hala Tivoli) ob 07.30 uri.
  - VABILO
 • 07.04.2008 - 12.04.2008: Vabimo vas na 6. KOROŠKE KULTURNE DNEVE v Ljubljani v galeriji DRUŽINE, v prostorih SVETOVNEGA SLOVENSKEGA KONGRESA in v Unionski dvorani GRAND HOTELA UNION in v KRANJU - v GLASBENI ŠOLI. S klikom na spodnji povezavi si lahko ogledate:
  - VABILO
  - PLAKAT
 • 12.03.2008: Vse člane, sodelavce, partnerje in simpatizerje DSAP VABIMO na redni Občni zbor Društva slovensko-avstrijskega prijateljstva, dne 12. marca 2008 ob 18. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV. v Ljubljani. Točke dnevnega reda so običajne, poseben dogodek pa bo počastitev okroglih obletnic štirih vodilnih članov društva – praznujejo naslednji: častni predsednik g. Jože Jeraj, in člani upravnega odbora g. Aleš Mižigoj, g. Lovro Sodja in g. Janez Stergar. Njihove obletnice bomo proslavili s kulturnim programom in posebno pogostitvijo! Vljudno vabljeni vsi – v čim večjem številu!
 • 08.03.2008: Objavljamo bilten DSAP za leto 2008
 • 21.01.2008: Mohorjeva založba Celovec in Galerija Equrna Vas vabita na ogled priložnostne razstave in predstavitev monografije "OMAN - Dela in projekti za javni prostor", ki bo v ponedeljek, 21.1.2008, ob 11.30 uri v Galeriji Equrna na Gregorčičevi 3 v Ljubljani.
  Ob navzočnosti umetnika Valentina Omana bosta o monografiji spregovorila Franc Kattnig, urednik Mohorjeve družbe Celovec, in Jože Kopeinig, predsednik Mohorjeve družbe Celovec. Častni pokrovitelj: dr. Valentin Inzko, veleposlanik Republike Avstrije v Republiki Sloveniji.
 • 21.01.2008: Objavljamo fotografije iz društvene ekskurzije v Rezijo, ki jh je posnel g. Lovro Sodja (kliknite za ogled večje fotografije):
  Rezija Rezija - Strgar Rezija - skupinska
 • 17.11.2007: Republika Avstrija se je gospodu Jožetu Jeraju zahvalila za njegov vsestranski doprinos pri naših odnosih in za pridobljene zasluge za Republiko Avstrijo. V tem duhu se mu je Republika Avstrija kot izraz zahvale za naštete zasluge želela simbolično oddolžiti z visokim odlikovanjem - z Velikim zlatim častnim znakom Republike Avstrije z zvezdo.

2007:

2006:

2005:

2004:


Član upravnega odbora našega društva prof. Lovro Sodja je 21. decembra iz rok avstrijskega veleposlanika dr. Valentina Inzka za svoje zasluge za 25-letno delo za slovensko Glasbeno šolo na Koroškem in za organizacijo koncertov avstrijskih glasbenikov v Sloveniji prejel "Avstrijski častni križ za znanost in umetnost", ki mu ga je podelil avstrijski predsednik dr. Heinz Fischer.

 

© 2005, Društvo slovensko-avstrijskega prijateljstva
Izvedba: Utrdba d.o.o.